Valaki egyszer él, de valaki egyszer sem! Te melyik vagy?

Legyen szó kis vagy nagy lépésről, ha nem vagyunk boldogok a helyzetünkben, akkor előbb vagy utóbb utolér minket a változás szele, kikerülni nem lehetséges.

Az emberek szeretnek a komfortzónájukon belül mozogni, sajnos akkor is, ha az már régen nem okoz nekik örömöt: borzalmas munkahely, üres párkapcsolat, megromlott családi kapcsolatok, egészségtelen életmód, bántó barátok és a végtelenségig sorolhatnám… és bizony az első lépést a legnehezebb megtenni. Miért? Mert akkor valósággá válik. 

Amint kicsit messzebbről nézed a helyzeted, annál világosabbá fog válni előtted, hogy mennyivel jobb életet élhetnél és mérges leszel magadra, amiért nem előbb tetted meg azt a bizonyos első lépést. Van egy rossz hírünk: SENKI nem lesz bátor helyetted! NEKED kell bátornak lenned és biztosíthatlak, hogy nagyon büszke leszel magadra (és legyél is), amiért megtetted. Nem másért, magadért. Lehet, hogy körülményes és nehéz lesz, de erős vagy. Sokkal erősebb, mint azt te vagy akár mások gondolnák.

Sokan egész életükben csak készülődnek az első lépésre, álmodoznak naphosszat, de a félelmeik és az önbizalomhiányuk sokkal nagyobb, mint a változás iránti vágyuk. Rengeteg ilyen ember van, Te ne állj be a sorba. Nézz pozitívan a jövőbe, felejtsd el a negatív (irigy, önfejű, türelmetlen, lusta) és főként az önmagadat lekicsinylő gondolatokat, tudod, a vonzás hatalma… Nem egyik percről a másikra megy, de ez az alapja egy boldog életnek.

 Mindannyian emlékszünk azokra a csalódásokra, amik óvatosságra intenek, az önvédelem azt mondja, hogy ne csináld, sőt leszek a környezetedben is olyan emberek, akik ezt fogják hangoztatni (ha nem, akkor szerencsés vagy). Sajnos vannak olyan emberek, akik módszeresen lehúzzák a környezetükben lévőket energiavámpír módjára és az utolsó, aminek örülni fognak és támogatni, ha egy másik ember élete jobbra fordul(hat). A megoldás: KERÜLD ŐKET!

„Az igazi barátok azok, akik akkor vannak mellettünk, amikor jól megy a sorunk. Szorítanak értünk, örülnek a győzelmeinknek. A hamis barátok pedig azok, akik a nehéz pillanatokban jelennek meg, azzal a búval bélelt, “együttérző” arccal, pedig valójában kapóra jön nekik a szenvedésünk, hogy ezzel vigasztalhassák magukat nyomorult életük miatt.”

Fontos hogy előtted lebegjen a cél akkor is, ha éppen nagyon nehéz a lelked, például mikor új munkát keresel, de úgy tűnik hiába küldöd el a századik önéletrajzot is, de semmi válasz, mikor ki akarsz lépni egy rossz kapcsolatból, de nem tudod hol kezdd, mikor úgy érzed képtelen vagy elindulni edzésre, pedig megígérted magadnak, mikor megbuksz egy vizsgán, pedig rengeteget tanultál rá, mikor semmi nem jön össze, és az egyre több stressz még többet szül…

Használj emlékeztetőként háttérképet a számítógépen/laptopon/telefonon, motivációs táblát/ékszert/tetoválást, amire bármikor rápillanthatsz és helyre tesz az utadon, ha elgyengülnél vagy elhomályosulna a cél. Minden eszközzel erősítsd meg magadban a motivációt.

Indulj el, és ne állj meg! Ha az első lépések kicsik és esetlenek, akkor se add fel, menj tovább és nyújtsd meg őket, amennyire csak lehet, mindaddig, amíg az apró lépéseket fel nem váltják a hosszú, magabiztos, határozott léptek! Légy önmagad jószívű és támogató mentora! Ha esetleg elakadsz, hagyj időt magadnak, rendezd a soraidat, de mindenképp folytasd az utat! Képzeld azt, hogy egy jó barát, vagy egy szeretett személy felkészítésében veszel részt, és bánj úgy magaddal, ahogy vele bánnál, ha a helyedben lenne! A legjobb edzők türelmesek, megértők, képesek megbocsátani és inspirálják a tanítványaikat. Legyél saját magad edzője, lelkesítsd, és ünnepeld magad!

Ha úgy érzed, valami pluszt keresel, ami mindennapi motivációként elkísér és emellett csillogóan öltöztet is, megérkeztél. Emma Vano, ahol a történetet mi kezdjük el, de nálad a befejezés: egyedi gravírozású ékszerek, amik felemelnek, erőt adnak és elkísérnek nap mint nap!

Menj a célod felé és mutasd meg milyen erős és bátor vagy…

Kezdd el!

“A legnagyobb dicsőség nem az, hogy soha nem vallunk kudarcot, hanem hogy minden bukás után képesek vagyunk felemelkedni.” (Nelson Mandela)

Tetszett a poszt? Oszd meg másokkal is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: pinterest

További bejegyzések

Válassz az ékszereink közül:

Nem találod az igazit? Készíts egyedi ékszert!

Légy tagja Te is az EmmaVano klubnak!

Csatlakozz most, és legyen tiéd a titkos 1 000 Ft-os kuponunk, amit az első vásárláshoz használhatsz fel!

A legjobb ajánlatainkat, és ajándékainkat is a klubtagok kapják először!